Hoe ziet mijn dag eruit?

De dag begin ik vaak met het ophalen van de verkoopcijfers van de voorgaande dag/week en deze te verwerken in analyses. Hierdoor kan ik zien of we onze doelstellingen halen en indien nodig moeten schakelen. Verder doe ik een check op de prijzen, acties en het assortiment van concurrenten. Daarnaast houd ik me bezig met vragen vanuit onze verkoop, het ontwikkelen van nieuwe producten en het optimaliseren van de collectie.

Wat vind ik leuk aan het werken bij Beter Bed?

Allereerst de collega’s en de werksfeer. Iedereen is open naar elkaar, er wordt veel gelachen, we hebben veel voor elkaar over en regelmatig worden er borrels of etentjes met de afdeling georganiseerd. Daarnaast is er binnen Beter Bed ruimte om je te ontwikkelen en oog voor je groeiproces.  Beter Bed voelt echt als een familiebedrijf. Ik werk dagelijks met veel verschillende afdelingen samen en iedereen zet zich enorm in voor een ander. We hebben veel over voor elkaar, vertrouwen erop dat iedereen de beste intenties heeft, niet alleen voor zijn eigen afdeling maar voor het gehele bedrijf.

Welke stappen heb ik doorgemaakt bij Beter Bed?

Vier jaar geleden ben ik het magazijn bij Beter Bed begonnen. Dit zou een tijdelijke functie voor een week of twee zijn. Ik had het echter zo goed naar mijn zin en omdat er genoeg kansen lagen om verder te groeien, ben ik gebleven en heb ik een administratieve rol op de Retouren afdeling vervuld. Binnen deze afdeling ben ik vervolgens doorgegroeid tot coördinator. Hierna heb ik vrij snel de overstap gemaakt naar het hoofdkantoor als merchandiser binnen de afdeling Merchandise Planning. Na een klein jaar kwam er op de afdeling Category Management een rol als assistent vrij bij de categorie Textiel. Die rol heb ik vervuld en binnen deze categorie ben ik sinds juli 2021 actief als Productmanager.

Over welke vernieuwingen ben ik enthousiast binnen Beter Bed?

De slimme slaapoplossingen maken mij het meest enthousiast, hoe we bijvoorbeeld door middel van data onze klanten bewuster kunnen maken van het belang van een goede nachtrust en middels onze producten niet alleen een voelbaar maar ook een meetbaar verschil kunnen maken.

Daarnaast vind ik de nieuwe winkelconcepten mega gaaf, onze Experience en City stores. Twee moderne winkels die ondanks dat ze enorm verschillen van elkaar, wel duidelijk laten zien waar we voor staan en in geloven. 

Wat betekent beter slapen, beter leven voor mij?

Goed slapen zorgt ervoor dat je je beter voelt, meer alert bent, geeft je energie en zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren op je dagelijkse bezigheden. Dagelijks genoeg slaap krijgen is een van de meest belangrijke dingen voor je gezondheid en het verminderen van het risico op gezondheidsproblemen.

Wanneer is mijn werkdag succesvol?

Wanneer ik kan zeggen dat ik die dag weer iets dichter bij het realiseren van de plannen binnen onze categorie ben gekomen, of ik heb kunnen lachen die dag. Het liefst allebei natuurlijk. Mijn ideale droom is dat ik kan zeggen dat ik met onze producten iets heb bijgedragen aan het verbeteren van de slaap van onze klanten.

- Jesse Langenhuijzen, Productmanager.